První CEPA certifikovaný dodavatel
v České republice a střední Evropě
Jak funguje HACCP v IOŠ
Protože jsme certifikovaná firma, vyžaduje se po nás, abychom měli naše postupy zavedené jako standardní procesy.
Srozumitelné našim technikům i klientovi.
Takto postupujeme při kontrole monitorovacích bodů. podobnost s HACCP nikoli náhodná.
Každé riziko sledované monitorovacím - kontrolním bodem je vymezeno limitní hodnotou svého parametru. Limitní hodnotou může být množství pozřené nástrahy v případě, kdy sledujeme aktivitu hlodavců, nebo počet jedinců hmyzu zachycených na lepové desce. Ale může to být i stavební nedostatek, netěsnost, v důsledku které může dojít k napadení škůdcem nebo i jiná procesní závada - například nedostatečně prováděný úklid nebo nesprávně skladovaný odpad.
Technik hodnotí monitorovací bod ze dvou hledisek:
Pokud je sledovaný parametr rizika zjištěný na monitorovacím bodu vyšší, než jeho předem stanovená limitní hodnota, hodnotí ji technik jako neshodu, čili rizikovou a označí v kontrolním listu "KO". Takto technik postupuje u každého monitorovacího bodu. Na závěr inspekce provede celkové vyhodnocení a stanoví trend neshod. Rostoucí trend neshod je nežádoucí, technik musí odhalit jeho příčinu a navrhnout nápravná opatření. Účinnost nápravných opatření se kontroluje stejným způsobem při následující inspekci.
Malá poznámka: nulová hodnota parametru X je vždy v pořádku. Pokud není možno parametr vyhodnotit, je to vyznačeno v dokumentaci.
oblastní technik a zástupce
pro Ústecký, Liberecký a Královéhradecký kraj
oblastní technik
pro Vysočinu, Jihočeský a Pardubický kraj
oblastní technik a zástupce
pro Olomoucký kraj
oblastní technik a zástupce
pro Středočeský kraj
oblastní technik a zástupce
pro Moravskoslezský kraj
oblastní zástupce
pro Zlínský a Jihomoravský kraj
oblastní technik a zástupce
pro Karlovarský a Plzeňský kraj